SERIALUL „TOP OF THE LAKE”,CU ELISABETH MOSS ÎN ROLUL PRINCIPAL

Miniseria „Top of the Lake” (2013), creată de Jane Campion, deținătoare de Oscar pentru „Pianul” (1993), va fi în curând pe BBC First. Drama polițistă o are în rolul principal pe actrița Elisabeth Moss, pe care-o știm din „Povestea slujitoarei”. Iată despre ce este vorba în serial și când începe.

Despre ce e vorba în „Top of the Lake”

Cele două sezoane ale serialului „Top of the Lake” urmăresc două dintre cazurile unei detective din Sydney, Robin Griffin (Elisabeth Moss), specializată în infracțiuni de natură sexuală. Specific anchetatoarei este faptul că se adâncește în cercetări testându-și propriile limite și angrenând în poveste propriii demoni.

În primul sezon, este trimisă pe Insula de Sud, din Noua Zeelandă, unde Tui Mitcham (Jacqueline Joe), o fată de 12 ani însărcinată în cinci luni, a dispărut. În ancheta sa, Robin Griffin se ciocncește foarte repede de tatăl fetei, Matt Mitcham (Peter Mullan), un baron local al drogurilor, și de GJ (Holly Hunter), un lider spiritual care păstorește un grup de femei ce vor să se redescopere.

Și tot în acest capăt aparent paradisiac de lume, Robin se reîntâlnește cu doi bărbați care-au avut fiecare un rol important în viața ei. Primul este Johnno (Thomas M. Wright), fiul înstrăinat al lui Matt Mitcham. A fost dragostea din adolescență a detectivei și tocmai s-a întors acasă după opt ani petrecuți într-o închisoare thailandeză pentru posesie de droguri.

Al doilea este Al Parker (David Wenham), coleg și fost mentor al lui Robin, care o cunoaște de mult timp și pe ea, și pe familia ei.

Primul serial al lui Jane Campion

Echipa din spatele acestei producții este una de excepție. „Top of the Lake” a fost creat și scris de Jane Campion (care și-a făcut astfel debutul în lumea serialelor) și Gerard Lee și regizat de Campion și Garth Davis.

La premiera serialului, Jane Campion avea deja un Oscar pentru „Pianul” (1993). Și, pentru același film, și actrița Holly Hunter avea râvnitul trofeu al Academiei. Iar printre producători se află și echipa altui succes răsunător la Oscar, „Discursul regelui”.

Reîntâlnirea dintre Jane Campion și Holly Hunter a fost prima după ce-au făcut împreună „Pianul”: „Am păstrat legătura. Când ai un astfel de succes cum am avut noi, fără să ne așteptăm, se creează o legătură puternică. Ceva de genul, «uite, am reușit împreună!»”, spune regizoarea într-un interviu pentru Vulture. Și-au reușit și cu „Top of the Lake”.

A fost primul serial din istorie selectat și prezentat la Festivalul de Film de la Sundance. În plus, producția are un Emmy și alte 21 de premii și 75 de nominalizări.

Sezonul al doilea

„Top of the Lake” are și o continuare cu titlul „Top of the Lake: China Girl”, care-a avut premiera în septembrie 2017. Scenariul își mută acțiunea în Sydney, la cinci ani după evenimentele petrecute în Noua Zeelandă.

De această dată, Griffin cercetează moartea unei tinere asiatice neidentificate, al cărei cadavru a fost descoperit pe plajă. Povestea nouă vine și cu o distribuție nouă. Alături de Elisabeth Moss, care-și păstrează rolul detectivei Robin Griffin, le vom vedea pe actrițele Gwendoline Christie (pe care-o știm din „Urzeala tronurilor” sau din producțiile Netflix „The Sandman” și „Wednesday”) și Nicole Kidman (premiul Oscar pentru „Orele”, din 2002). Gwendoline Christie are rolul Miranda Hilmarson, o polițistă de 35 de ani de la Sydney Police Force, care devine partenera lui Robin Griffin.

Nicole Kidman o interpretează pe Julia Edwards, o femeie care s-a înstrăinat de soțul și fiica ei.

Din distribuția celui de-al doilea sezon face parte și fiica lui Jane Campion, Alice Englert, care are rolul adolescentei problematice Mary.

„Top of the Lake: China Girl” a fost prezentat în avanpremieră la Festivalul de Film de la Cannes.

*„Top of the Lake” (2013), BBC First, începe de joi, 16 februarie, de la ora 22.00,

About Admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *