Ioana Blaj, în rol negativ în serialul „Lia”. Ce reacții a primit din partea telespectatorilor. EXCLUSIV

Pentru Ioana Blaj, personajul său negativ din serialul „Lia – Soția soțului meu” este o provocare pe cât de grea pe atât de satisfăcătoare. Căci reușește să scoată la lumină toate valențele umane ale unui rol negativ. Iar acest lucru a stârnit tot felul de reacții în rândul celor care privesc serialul difuzat de Antena 1.

Ioana Blaj (35 de ani) o interpretează în serialul „Lia – soția soțului meu” de la Antena 1 pe Alice Vornicu, o femeie rănită în dragoste, care vrea cu orice preț să rămână alături de soțul ei, Petru. În viața reală, actrița este o femeie fericită, cu o căsnicie minunată. Din 2019, Ioana Blaj este căsătorită cu Ducu Ion, fiul producătoarei Ruxandra Ion, și au împreună doi năzdrăvani. Mai multe, aflăm în cele ce urmează…

Serialul „Lia – Soţia soţului meu” a intrat deja pe post, de câteva săptămâni. Ce reacții ai primit până acum, vizavi de roul tău?

Am primit reacţii diferite: unii oameni nu reuşesc să facă diferenţa între personaj şi persoana care îl interpretează, şi prin urmare asta vine cu un val de dispreţ faţă de Alice, alţii, din contră, adoră personajul, în sensul în care îl înţeleg, înţeleg alegerile pe care le face Alice, îi înţeleg suferinţa… sau categoria de oameni care îmi spun „îmi place de tine, ca persoană, enorm, dar nu suport personajul pe care îl joci”, sau alţii care văd complexitatea rolului…

Ce pot să vă spun este că am primit foarte multe reacţii, ceaa ce mă bucură foarte mult, pentru că într-un fel sau altul, important este că am ajuns la ei.

Apropo de Alice… care sunt contextele, stările trăite de ea în care te regăsești?

Alice este un personaj foarte complex, după cum am mai spus, care trece printr-o gamă foarte largă de emoţii, la fel ca orice om. E greu de spus în ce contexte mă regăsesc eu, însă îi sunt alături atunci când simte frustrare, tristeţe, suferinţă, singurătate.

Cât de mult ai studiat personajul? Și, dincolo de indicațiile regizorale, cum ai ajuns la Alice?

E un prilej foarte bun să mulţumesc scenariştilor : Radu Grigore, Bianca Mina și Ruxandra Ion, pentru inspiraţia pe care au avut-o, pentru măiestria cu care au creat-o pe Alice. Eu doar am venit şi i-am dat viaţă, însă fără un schelet atât de puternic, nu aş fi reuşit să o creez pe cea care astăzi a devenit Alice.

Alice a prins viaţă încă de la primele repetiţii, în vara lui 2022. În fiecare zi descopeream lucruri noi despre ea, caracteristici noi, valenţe noi în relaţie cu celelalte personaje. Relaţia ei cu Otilia a scos foarte multe lucruri la suprafaţă despre Alice, cum ar fi: dependența ei de o persoană, complicitatea, dualitatea, forţa ei, chiar şi simţul umorului, la fel şi relaţia cu Petru care a scos la suprafaţă: durerea, egoismul, determinarea.

Și ce sfaturi / reacții legate de personajul tău ai primit de la Ruxandra Ion? Dincolo de relația voastră personală, este mama soțului tău…  

Ruxandra a fost martoră la fiecare pas mic pe care l-am făcut către Alice. A stat acolo, în spatele meu, şi m-a urmărit şi m-a lăsat să pun foarte multă „carne” pe personaj, apoi să iau de pe el şi să-l şlefuiesc, ceea ce a contat enorm. Pentru că în momentele de creaţie, cea mai mare nevoie ai de sustinere şi acceptare, şi am avut parte de asta din plin, de la ea. Exact ca o mamă, care stă în spatele puilor ei şi îi lasă să creasca organic, m-a lăsat să mă lupt cu Alice, să o descopăr, să mă izbesc cu capul de pragul de sus şi apoi m-a mângâiat şi m-a asigurat că sunt în siguranţă şi că Alice o să fie un personaj minunat. Şi iată, Alice a crescut mare şi credem noi că se descurcă bine.

Și dintre colegii tăi din distribuție… cine te-a surprins cel mai tare? Și de ce?

Colegii mei m-au surprins fiecare în parte cu pofta de muncă, cu dorinţa de evoluţie, cu prospeţimea, cu talentul şi cu experienţa lor. Suntem tare norocoşi să lucrăm unii cu alţii şi zic eu ca am format o trupă minunată şi sper că asta ajunge şi la voi!

ioan-blaj-lia-1

În „Liaai îmbrăcat  rochia de mireasă.  Care este povestea ei?

Este rochia pe care personajul Alice a purtat-o la nunta cu Petru. Este o rochie pe care am purtat-o la sedinţa foto pentru serial, în care m-am simţit tare bine şi mi-a placut, chiar dacă nu este neapărat pe stilul meu, ci mai degrabă pe stilul lui Alice.

Ce spun băieții tăi despre personajul pe care îl joci în „Lia”? Cum reacționează ei, în general, când te văd la TV?

Băieţii mei nu se uită la “Lia – Soţia soţului meu” pentru că ora aceea, 20:30, este ora la care ei intră la somn, iar sâmbăta, cand serialul este în reluare pe Antena 1 au diverse activităţi, însă le povestesc despre personajul meu, i-am mai luat şi pe platourile de filmare. Au fost foarte surprinşi să mă vadă în pielea lui Alice, mai ales în raport cu Robi, însă au înţeles că este un rol şi asta este meseria pe care am ales să o fac. Sunt încântaţi când mă văd la TV şi emoţionaţi în acelaşi timp.

E greu să fii mamă de băieți?

Este foarte frumos şi provocator şi nu m-aş mai vedea altfel de mamă.

Care sunt cele mai recente pozne ale năzdrăvanilor tăi? Ce vârste au ei acum?

Fiecare zi vine cu ceva nou şi surprinzător de la ei şi mă bucur de fiecare moment în parte cu ei. Nu am timp să mă plictisesc cu doi băieţi de 6, respectiv 8 ani.

ioan-blaj-familie-1

Ce acitivități practicați în timpul liber?

Ne place foarte mult să călătorim în timpul liber, oriunde şi oricât de mult se poate. Ne place să facem sport şi să petrecem foarte mult timp împreună, toţi patru, indiferent de ce facem.

Revenind la viața profesională, în ce alte proiecte ești implicată?

“Lia – Soţia soţului meu” este full time project. Şi să vreau să mai fac ceva în timpul acesta, nu aş mai putea, tinând cont că sunt pe platourile de filmare de luni până vineri.

Și în ce măsură te-ar convinge un proiect TV (o emisiune, reality-show)?

E o intrebare foarte generală… Sunt foarte multe aspecte care trebuie luate în calcul atunci când vorbim despre un proiect tv. Una din caracteristicile principale ar fi să fie un proiect care sa-mi placă, cu care să rezonez din prima.

ioan-blaj-1

About Admin

Check Also

Beatrice Busuioc, noua „Supernanny” de la Prima TV. Cum putem gestiona relația părinte-copil. EXCLUSIV

Dacă Mary Poppins ar ajunge în secolul XXI sigur ar avea un show la TV! …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *