Filmul biografic despre Madonna a fost amânat, iar cântăreața pleacă în turneu mondial

Așteptatul film biografic despre Madonna, care urma să fie produs de studiourile Universal și regizat chiar de legendara artistă, al cărei rol urma să fie jucat de Julia Garner, a fost deocamdată amânat pe termen nelimitat, scrie variety.com.

Speculațiile cu privire la soarta filmului aflat în proiect au început imediat după ce Madonna (azi în vârstă de 64 de ani) a anunțat, săptămâna trecută, „Celebration Tour”, un turneu mondial prin New York, Londra, Paris și alte orașe, ale cărui bilete s-au epuizat în câteva minute. Surse apropiate Madonnei au declarat că, în prezent, singurul ei obiectiv este acest turneu, dar că artista rămâne hotărâtă să realizeze cândva un film despre viața ei. Cu toate acestea, reprezentanții oficiali ai Madonnei, ai Juliei Garner și ai studiourilor Universal au refuzat să comenteze recenta decizie legată de film.

Parcursul unui proiect ambițios

Proiectul unui film biografic despre Madonna a apărut în 2020, iar zvonurile legate de el au continuat până la sfârșitul anului trecut. În acest timp, Madonna a lucrat la două variante de scenariu care acoperă perioade lungi din cariera și viața ei personală. O versiune anterioară fusese scrisă de Madonna împreună cu scenarista Diablo Cody (premiată cu un Oscar pentru „Juno”), sesiunile lor de scris fiind amplu difuzate, în acea perioadă, pe rețelele sociale.

A doua persoană cooptată pentru scrierea scenariului a fost Erin Cressida Wilson, autoarea scenariului filmului „Fata din tren” și profesoară de dramaturgie la Universitatea din California. Proiectul a fost prezentat apoi președintei studiourilor Universal, Donna Langley, de către producătoarea Amy Pascal (care lucrase cu Madonna în 1992, la filmul „Liga feminină de baseball”). Ca urmare, s-a stabilit că filmul îi va avea ca producători executivi pe Sara Zambreno și pe Guy Oseary, managerul Madonnei de ani buni.

În iunie anul trecut, Variety a anunțat că Julia Garner (laureată cu Emmy și cu Globul de Aur pentru rolul din „Ozark” și nominalizată, din nou, la ambele trofee, pentru cel din „Inventând-o pe Anna”) a fost aleasă pentru a juca rolul vedetei pop.

Julia Garner

Se pare că talentata actriță a câștigat rolul Madonnei în urma participării la o tabără extenuantă de 4 luni, cu cântece și dansuri, în care au fost cooptate, se pare, mai multe tinere vedete, printre care Florence Pugh, Alexa Demie, Odessa Young și Bebe Rexha. Până se va decide ce se întâmplă cu povestea Madonnei, Julia Garner a fost distribuită în thrillerul „The Royal Hotel”, care urmărește două tinere turiste americane în Australia, precum și în thrillerul „Apartment 7A”.

Turneul e prioritatea

Speculații și mai recente despre proiectul filmului biografic au apărut pe site-ul pagesix.com, pentru care un prieten al artistei a confirmat că „Madonna va face cândva un film despre viața ei, dar acum se concentrează pe acest turneu, care este centrul vieții ei creative și profesionale”. Ambițiosul „Celebration Tour” a fost promovat printr-un video care face aluzie la celebrul documentar care i-a fost dedicat Madonnei în 1991, „Truth or Dare” (care a avut titlul internațional „În pat cu Madonna” / „In Bed with Madonna”). În acest recent video apar Diplo, Eric André, Jack Black și Amy Schumer, care îndrăznesc să o întrebe pe Madonna dacă va pleca într-un turneu mondial în care „să cânte cele mai mari hituri ale ei”, iar cântăreața le confirmă în felul ei fără perdea.

Turneul global al Madonnei va începe la Vancouver pe 15 iulie și va cuprinde 35 de orașe. Datele concertelor vor include două sau trei nopți pentru fiecare oraș, „pentru ca vedeta să se mențină într-o formă cât mai bună”, după cum au declarat unele surse. Madonna a anulat unele evenimente din cadrul turneul ei din 2020, „Madame X”, inițial din cauza unei accidentări, apoi din motive de pandemie, care a obligat-o să anuleze întregul turneu.

Vedeta a declarat în noiembrie 2021, în cadrul programului „Madame X Presents: Madame Xtra Q&A special for Paramount+”, că a suferit o intervenție chirurgicală de înlocuire a șoldului.

„Dă-mi voie să fiu sinceră cu tine – i-a spus ea interlocutorului -, obișnuiam să fiu o maniacă a antrenamentelor de fitness, probabil că știi, nu? Dar, în timpul turneului meu «Madame X», în 2019, am șchiopătat și am simțit mai multă durere decât în toată viața mea. Așa că acum sunt o femeie bionică, fiindcă am avut o operație de înlocuire a șoldului. Deci cum rămân în formă? Totul este în capul tău… Se numește voință, se numește «Nimeni nu mă poate opri» și «Nu cred în îngrădiri»”.

„Uneori, turneul poate fi un lucru energizant, minunat, alteori te poate distruge fizic. Madonna este suficient de inteligentă pentru a ști când să facă pauze”, a explicat coregraful Kevin Stea (53 de ani), care a dansat cu Madonna în al doilea turneu mondial al cântăreței, „Blond Ambition”, din 1990.

Ce vrea Madonna de la filmul biografic

Se pare că impasul în care se află filmul biografic dedicat Madonnei vine, totuși, din diferența între viziunea studiourilor și cea a Madonnei. Studiourile Universal ar vrea un film „ușurel”, în ritmuri pop, iar cântăreața își dorește un scenariu mai serios și mai dur, necosmetizat din motive comerciale.

Potrivit aceleiași surse care a vorbit cu pagesix.com, Madonna „preferă să colaboreze cu alte studiouri decât să schimbe scenariul. Ea încă mai vrea să facă filmul, dar se va ocupa el după turneu. Va păstra scenariștii și este conștientă de faptul că ar putea fi nevoită să renunțe la proiect dacă actorii nu vor fi disponibili”. Madonna a povestit încă din 2020, într-o apariție live, pe Instagram, că filmul despre viața ei va cuprinde „lupta ei, ca artistă și ca femeie, de a supraviețui într-o lume dominată de bărbați”.

Coregraful Kevin Stea este unul dintre puținii oameni care știu de ce este nevoie pentru a lucra cu Madonna. El a descris-o pe cântăreață ca pe o persoană care „încearcă mereu să-și depășească limitele”. Stea a mai spus: „Nu poți să schimbi lucrurile în felul în care a făcut-o Madonna și să fii mereu o persoană drăguță”. El a adăugat: „A fost o vreme când, de fiecare dată când o auzeamși o vedeam, îmi aminteam de neînțelegerile pe care le-am avut după turneu, dar acum văd doar impactul pozitiv pe care l-a avut turneul asupra unei întregi generații și sunt împăcat cu asta”.

Madonna a regizat până în prezent două lungmetraje: „Filth and Wisdom” (2008), o dramă plasată în Marea Britanie, și „W.E.” (2011), o poveste de dragoste cu accente istorice, despre abdicarea regelui Edward al VIII-lea pentru a se căsători cu americanca Wallis Simpson.

De ce se teme Madonna pentru fiicele ei

 

About Admin

Check Also

Radu Ștefan Bănică, din nou la TV. În ce emisiune va apărea fiul lui Ștefan Bănică jr.

La fel de talentat și de carismatic precum tatăl său, Radu Ștefan a preluat „moștenirea” …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *