Ciocolată caldă Ceylon Spice

ciocolata calda ceylon spice reteta laura laurentiu

Ciocolată caldă Ceylon Spice rețetă simplă și rapidă prezentată pas cu pas. Cum se pregătești o ciocolată caldă parfumată și delicioasă la tine acasă? Află totul în articolul ce urmează!

Ciocolata caldă este unul dintre deserturile cele mai îndrăgite și-i zic desert pentru că, mă gândesc că și voi, la fel ca mine, faceți o diferență clară între un ceai sau o cafea cu 0 calorii și un preparat care, chiar dacă este prezentat în formă lichidă, are la fel de multe calorii ca o porție mare de înghețată sau o prăjitură. Eu o consider, așadar, un desert, și încă unul destul de consistent, dar care, în același timp, oferă o senzație de bine pe care puține preparate o pot egala. Mai ales această ultimă descoperire, ciocolată caldă Ceylon Spice, parfumată subtil și delicios cu mirodenii din insule calde ale sudului, menite să ne încălzească sufletele într-o zi cu lapoviță, cum a fost cea de azi.

Așadar, dacă aveți mai puțin de zece minute la dispoziție și niște ingrediente la îndemână, naturale, fără premixuri și prafuri, cum mai fac unii ciocolata caldă, puteți pregăti această delicioasă și reconfortantă băutură, care vă va face după-masa încântătoare.

Ingrediente ciocolată caldă Ceylon Spice

PUBLICITATE
  • 150 ml lapte integral
  • 150 de grame de ciocolată cu 50,7% cacao
  • ¼ baton de scorțișoară (sau ½ de linguriță de scorțișoară măcinată)
  • 5 – 6 păstăi de cardamon
  • 1 – 2 cuișoare
  • opțional: 60 de grame de frișcă bătută, vanilată dar neîndulcită (eu am bătut smântână pentru frișcă cu 32% grăsime și 1 linguriță de extract de vanilie)
  • opțional: 1 vârf de cuțit de pudră de chili
  • opțional: fulgi de chilli pentru servit

Mod de preparare ciocolată caldă Ceylon Spice

Mărunțirea/măcinarea ingredientelor

1. Tipul de ciocolată pe care eu l-am folosit pentru această ciocolată caldă Ceylon Spice este prezentată în bucăți mari. Deasemenea, condimentele le-am avut întregi și toate au avut nevoie să fie mărunțite/măcinate fin.

Pentru asta am folosit râșnița electrică Gemmini 200 de la Heinner, care are două accesorii, unul destinat mărunțirii/tocării ingredientelor (cel din dreapta, în poza de mai jos), al doilea măcinării acestora.

 

2. Am rupt ciocolata în bucăți și am pus jumătate din aceasta în recipientul pentru mărunțit. În râșniță se pot mărunți 70 de grame de ingrediente într-o șarjă, dar operațiunea durează 5-6 secunde, așa că în scurt timp, toată ciocolata va fi mărunțită fin. Am presat cu mâinile pe capacul transparent câteva secunde…

 

3. … și așa arăta ciocolata în interiorul acestuia.

4. După ce am terminat cu mărunțirea ciocolatei, am schimbat accesoriul râșniței cu cel destinat pentru măcinare și am pus condimentele în acesta.

5. În maximum 30 de secunde, am obținut o pudră superb parfumată, pe care am trecut-o prin sită. Deja ne putem face o idee despre aroma ciocolatei noastre Ceylon Spice!

Prepararea băuturii calde

4. Pentru prepararea băuturii ciocolată caldă Ceylon Spice, am folosit aparatul pentru spumat lapte HMFR-150SS de la Heinner, căruia i-am atașat accesoriul special pentru spumare, acel arc circular care se vede în imaginea de mai jos. Aparatul este livrat cu încă un accesoriu, care amestecă laptele în timpul încălzirii (dacă dorim doar să-l încălzim), pentru a evita prinderea.

5. În aparat, am turnat 150 de ml. de lapte integral rece. Va părea puțin, dar nu turnați în niciun caz mai mult, va crește mult în volum în timpul spumării! Am acoperit cu capacul și am pornit aparatul pe funcția de încălzire a laptelui și l-am lăsat 3 minute, până s-a oprit.

În această fază, pentru că am atașat de la început accesoriul pentru spumare, putem observa că laptele a crescut deja mult în volum și e foarte spumos.

6. Adăugăm acum ciocolata mărunțită și condimentele fin măcinate. Eu am adăugat și 1 vârf de cuțit de pudră de chili, pentru o notă picantă. Punem din nou capacul și apăsăm butonul care activează funcția de spumare. Aceasta durează un minut, așa că ne grăbim să pregătim paharele/ceștile în care vom servi băutura.

Servirea

Împărțim a noastră ciocolată caldă Ceylon Spice între două pahare/cești de preferat de sticlă, ca să putem vedea straturile de densități diferite. Ciocolata noastră caldă este deja delicioasă și subtil aromată, o putem servi așa cum este. Dacă dorim, putem adăuga maximum 30 de grame de frișcă bătută neîndulcită/pahar, decorând totul cu fulgi de chili.

Să vă fie de folos!

About Admin

Check Also

Pui fript ca la rotiserie la friteuza cu aer cald

Pui fript ca la rotiserie la friteuza cu aer cald Heinner HAF-B2000FB – rețetă simplă, …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *